Ik zoek een belastingconsulent

Veel mensen zoeken naar een belastingconsulent. De naam belastingconsulent wordt veel gebruikt en duidt op een adviserende rol van iemand die veel van belastingen weet.

Dat wij als fiscalisten dit zo duidelijk verwoorden, is omdat we ondernemers graag informeren zodat zij de juiste belastingadviseur kiezen bij hun fiscale situatie. Je kunt ons via het contactformulier eenvoudig bereiken voor een vrijblijvend gesprek.

Wat doet een belastingconsulent?

Uiteraard is de bedoeling van een belastingconsulent om je goed belastingadvies te geven. Belastingconsulent is geen beschermde titel, dat betekent dat iedereen in Nederland zich belastingconsulent mag noemen. Dat zegt dus niets over de kennis van deze belastingconsulent van belastingen, belastingvoordelen, het Nederlands fiscaal rechtssysteem, subsidies of over de consequenties in belastingdruk van je juridische structuur.

Wie kies je?

Zoals in de pagina belastingadviseur is beschreven, laten veel ondernemers geld op straat liggen doordat ze geen gebruik maken van belastingvoordelen die juist voor hen bedoeld zijn. Wanneer je twijfelt of je een fiscalist of belastingconsulent moet inhuren, bedenk dan dat goed belastingadvies zichzelf altijd terug verdient. Op onze website vind je onze tarieven, maar voor een voordelige combinatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen een fiscalist en een belastingconsulent?

Fiscalist is een beschermde titel. Alleen mensen met een afgeronde universitaire opleiding Rechten, met specialisatie fiscaal recht, mogen zich fiscalist noemen. Dat betekent dat dit mensen zijn die zowel het Nederlands recht door en door kennen, als de vertaling van dit recht in ons belastingsysteem. Fiscaal advies van een fiscalist is daarom grondiger en vollediger dan die van een belastingconsulent. Wanneer je als ondernemer een omzet hebt van boven de €10.000 kun je het eigenlijk al niet meer af met een belastingconsulent, als je geen geld wilt laten liggen of onnodige risico’s wilt lopen. Je kunt ons altijd vragen om een vrijblijvende offerte.

Wat is het verschil tussen een fiscalist en een belastingadviseur?

Elke fiscalist is net als een belastingconsulent een belastingadviseur. Wil je de absolute topkwaliteit, let dan op de term Fiscaal Jurist. Elke fiscaal jurist is belastingadviseur, maar niet elke belastingadviseur is Fiscaal Jurist. Voor het gemak noemen wij onze Fiscaal Juristen fiscalisten, maar eigenlijk zou dat dus Fiscaal Jurist moeten zijn. Je kunt ze wel herkennen aan de titulatuur: mr. (meester in de rechten). Dit zijn onze fiscalisten.

Wie zijn de fiscaal juristen bij OAMKB?

Van de teamleden van OAMKB fiscaal zijn Roger Prins, Arend Pasma en Frans van der Huizen fiscaal jurist. Dit betekent dat zij universitair zijn afgestudeerd in de richting fiscaal recht. De titel fiscaal jurist is beschermd. Alleen mensen met deze universitaire opleiding mogen zich fiscaal jurist noemen. Zij dragen de titel mr voor hun naam (meester in de rechten). Stel gerust je vraag aan een van hun  via de mail of het contactformulier.

Kwaliteit van de belastingconsulent

Er zijn ook belastingconsulenten en belastingadviseurs die zonder universitaire opleiding minder complexe belastingvraagstukken kunnen oplossen en de kwaliteit van hun belastingadvies willen waarborgen. Zij sluiten zich aan bij het Register Belastingadviseurs.

Register Belastingadviseurs

Onze belastingadviseurs zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB). De leden van het RB voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen. Dit betekent hoge kwaliteit van onze dienstverlening kunnen garanderen. De belastingconsulenten, belastingadviseurs en fiscalisten die aangesloten zijn bij het Register Belastingadviseurs herken je aan de toevoeging ‘RB’ achter hun naam.

Register belastingconsulent

Register belastingconsulent is een belastingconsulent die een HBO opleiding Register belastingconsulent heeft afgerond. Dit geeft meer vertrouwen in de juistheid en volledigheid van het belastingadvies. Let wel op: de titel Register belastingconsulent is niet beschermd. Ons advies is om te letten op de titel RB van Register Belastingadviseurs achter de naam. 

Waar vind ik het juiste belastingadvies?

Wil je geen risico nemen en zeker weten dat je maximaal profiteert van de belastingvoordelen die voor jou bedoeld zijn, dan kun je terecht bij OAMKB fiscaal.
Het team van OAMKB fiscaal bestaat uit: mr Roger Prins, RB, mr Arend Pasma RB, mr Frans van der Huizen en Jolanda Spruijt RB. Elk van hen heeft een eigen specialisme. Deze specialismen vind je op de pagina fiscalist.

Wil je gewoon wat extra informatie ontvangen, vul dan het contactformulier in, mail ons of bel naar 085-3030794.