Ik zoek een fiscalist

De fiscalisten en fiscaal adviseurs van OAMKB fiscaal hebben een proactieve instelling en zorgen voor fiscaal advies dat precies op jou als ondernemer of particulier van toepassing is. Onze fiscalisten vermoeien je niet met fiscale theorie, al mag je OAMKB fiscaal dit altijd vragen. Uiteraard wordt elk fiscaal advies goed onderbouwd. De gang naar de rechter behoort ook tot de taak van de fiscalist. Jouw fiscalist treedt dan op als fiscaal advocaat voor je en voert het proces voor de rechter. Ook hier vind je jouw fiscalist als je partner aan je zij. Heb je een vraag? Stel ze gerust via het contactformulier.

Fiscaal adviseur aan je zij

De belastingdienst moet uiteraard haar uitvoerend werk doen. Onze fiscalisten helpen als fiscaal adviseurs deze ambtenaren een handje door de belangen van jou als ondernemer inzichtelijk te maken. Daarbij laten we zien bij welk fiscaal beleid van de overheid die belangen passen. Het beleid van de overheid is er namelijk op gericht het klimaat voor MKB ondernemers in Nederland te verbeteren.

Fiscaal advies voor de belastingdienst

De belastingdienst is niet zo star meer als vroeger en gaat daarom graag in onderhandeling met de fiscalist en fiscaal adviseur van de ondernemer. Samen komen we dan tot een overeenkomst die het maximale uit de mogelijkheden haalt, waarbij de relatie met de belastingdienst zo optimaal mogelijk gehouden wordt. Hoe beter de relatie van de fiscalist en fiscaal adviseur met de belastingdienst, hoe meer ruimte er is voor overleg en onderhandeling. Je kunt ons altijd vragen om een offerte.

“Met enige fiscale lenigheid kunnen we dingen bereiken die ondernemers zelf niet hadden kunnen bedenken.” mr Arend Pasma RB

Fiscaal adviseur voor administrateur en accountant

Accountantskantoren en administratiekantoren die (nog) niet zijn aangesloten bij OAMKB kunnen ook terecht bij onze fiscalisten en fiscaal adviseurs met vragen van hun klanten. Als accountant of administrateur kun je bij ons fiscaal advies vragen of je klant naar ons doorsturen. Uiteraard is de regel dat onze fiscalisten en fiscaal adviseurs geen klanten mogen overnemen. Met je OAMKB fiscalist bespreek je wat de prettigste manier van samenwerken is. Ofwel neemt onze fiscalist direct contact op met jouw klant, ofwel gaat het fiscaal advies (eerst) naar jou zodat je zelf ook weet wat het fiscaal advies inhoudt. Onze fiscalisten dragen graag de verantwoordelijkheid van hun fiscaal advies. Onze fiscalisten delen met plezier hun kennis en fiscaal advies met jou als accountant of administrateur. Sommige accountants of administrateurs vinden het lastig als de fiscalist in hun administratie een foutje aantreft. Dit overkomt iedereen. Jouw OAMKB fiscaal adviseur zal dit te allen tijde eerst met jou in vertrouwen bespreken waardoor je nooit in verlegenheid wordt gebracht als accountant of administrateur. Uiteraard zullen we ons fiscaal advies wel baseren op een kloppende administratie en vertrouwen we erop dat de foutjes eruit gehaald worden. Mocht je dat lastig vinden dan kun je ervan op aan dat jouw OAMKB fiscalist je daarbij helpt.

Wat doet een fiscalist?

Een fiscalist is iemand die je adviseert en ondersteunt op het gebied van fiscale zaken. Hij of zij is een fiscaal adviseur die fiscaal advies geeft over een zeer breed spectrum, aangezien we in Nederland een groot aantal belastingsoorten kennen. Fiscalisten hebben een universitaire rechtenstudie gevolgd en hebben zich gespecialiseerd in fiscale regelgeving. Wanneer je wilt weten wat je nodig hebt, een fiscalist, fiscaal adviseur, belastingadviseur of belastingconsulent, leggen we je uit op de pagina belastingconsulent. De pagina van belastingadviseur laat je zien waar het belastingadvies en het fiscaal advies van OAMKB zich op richt.

Bij de fiscalisten van OAMKB fiscaal kun je als ondernemer voor elk fiscaal advies terecht. We hebben dit fiscaal advies gecategoriseerd in de volgende onderwerpen: juridische structuur, herstructurering van ondernemingen, bedrijfsoverdrachten en bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, pensioen en financiële planning, WBSO-aanvragen, Fiscale procedures en Belastingaangiften. Op de pagina belastingadvies vind je een uitgebreide omschrijving van deze onderwerpen voor fiscaal advies.

Wat kost een fiscalist?

Heb je behoefte aan fiscaal advies, dan zullen zij eerst met jou naar je situatie kijken. Aan de hand daarvan maakt jouw fiscaal adviseur een voorstel met een realistische planning en begroting voor het fiscaal advies. Wij rekenen niet per uur af voor een fiscaal advies, omdat we ervan overtuigd zijn dat je meer hebt aan een pakketprijs. Dan weet je precies wat je investering zal zijn en wat je daarvoor terug krijgt. En geloof ons: goed fiscaal advies betaalt zich altijd terug!

Een pakketprijs laat je bovendien geen verrassingen en geeft je de zekerheid dat je een volledig fiscaal advies krijgt van een professionele fiscalist. Het is ook in belang van onze fiscalisten dat jouw zaak snel en goed wordt afgerond. Zoals eerder vermeld, functioneren onze fiscalisten als echte partner aan je zij. Dan willen we niet dat je een drempel voelt om (extra) contact met jouw fiscaal adviseur op te nemen.

Prijs fiscale werkzaamheden

Uiteraard hanteren we wel een vast uurtarief van €125,-, voor fiscaal advies zoals je kunt zien op de tarievenpagina. We zijn ervaren genoeg om een realistische inschatting te maken over het aantal uur dat de fiscaal adviseur bezig is met het fiscaal advies. Daarvan maken we een pakketprijs en daar wijken we niet meer vanaf zolang de gevraagde fiscale werkzaamheden overeen blijven komen. Uiteraard mag je tussendoor extra fiscaal advies aan ons vragen te doen. Jouw fiscalist zal daar dan ook weer vooraf een apart voorstel met betrekking tot het extra fiscaal advies voor doen en pas starten met zijn extra fiscale werkzaamheden na jouw goedkeuring.

Hoe krijg je fiscaal advies?

Vul het contactformulier in of bel ons op…. Je kunt ook een mailtje sturen naar fiscaal@oamkb.nl. Een van onze fiscalisten zal dan contact met je opnemen en een vrijblijvende afspraak plannen. Hoe beter je onze fiscalisten uitlegt wat je nodig hebt, hoe beter de fiscaal adviseurs hun fiscaal advies op je wensen kunnen afstemmen. Voel je ook vrij om contact met een van de fiscalisten op te nemen als je (nog) geen klant van OAMKB bent. Ben je wel al klant bij OAMKB, dan zal de betreffende fiscalist ook contact leggen met jouw OAMKB partner. Je kunt het ook andersom doen: via je huidige OAMKB partner vragen naar een van onze fiscalisten. We werken graag samen om je optimaal fiscaal advies te geven.

Welke fiscalist moet ik kiezen?

Dit zijn onze fiscalisten: mr Arend Pasma RB, mr Roger Prins RB, mr Frans van der Huizen RB en onze belastingadviseur Jolanda Spruijt RB. Op de pagina belastingadviseur, lees je waar de titels voor staan en wat het verschil is tussen een fiscalist/fiscaal adviseur een belastingadviseur en een belastingconsulent.

Onze fiscalisten hebben naast kennis van de algemene praktijk (IB, Vpb, BTW, erf- en schenkbelasting) ook specialistische kennis in huis. Roger heeft veel ervaring met de regelgeving rondom duurzaam ondernemen en DGA-problematiek. Frans bezit specifieke kennis op het gebied van pensioenen en lijfrentes. Arend heeft veel ervaring op het gebied van herstructureringen en daarmee samenhangende DGA-problematiek. De kracht van fiscaal adviseur Jolanda ligt met name op het snijvlak van de administratieve en fiscale verwerking van de advisering. Ook heeft zij inmiddels veel ervaring opgedaan in de praktijk en kan zij uitstekend meedenken met ondernemers.

Hieronder een overzicht:

OAMKB Fiscaal + specialismen
Fiscalist Mr Arend Pasma RB algemene praktijk + herstructureringen en DGA problematiek + inkomens- en successieplanning + bedrijfsopvolging + bezwaar- en beroepsprocedures + BTW advisering
Fiscalist mr Roger Prins RB Inkomstenbelasting + DGA-problematiek + Bedrijfsopvolging +
Pensioen DGA +
 
Duurzaam ondernemen +
BTW +
Bezwaar- en beroepsprocedures + Schenk- en erfbelasting
Fiscalist mr Frans van der Huizen RB algemene praktijk+ Dga problematiek + bedrijfs c.q. aandelenoverdrachten- + pensioen en lijfrentes
Fiscaal adviseur Jolanda Spruijt RB algemene praktijk + administratieve verwerking

 

Je hoeft niet per se meteen te kiezen tussen deze fiscaal adviseurs. We werken allemaal op dezelfde OAMKB manier. We werken nauw met elkaar samen, dus de benodigde fiscale expertise is altijd dichtbij. Meer weten? Bel ons of vul het contactformulier in.